یک متخصص قلب گفت: محدودیت مصرف نمک، مصرف غذاهای سالم و سرخ نکرده همچنین مصرف نکردن دخانیات و دریافت منظم داروها از ارکان اصلی کنترل بیماریهای نارسایی قلبی محسوب میشود.
دکتر مریم مشکانی متخصص قلب و استاد تمام دانشگاه بقیه الله نارسایی قلبی را مجموعهای از پدیدههایی نام برد که باعث اختلال عملکردی و ساختاری در قلب میشوند و گفت: این اختلال در نهایت اشکال در پمپاژ قلب را به دنبال خواهد داشت. نارسایی قلبی معمولا با افت EF (میزان برون ده قلبی) همراه است.
وی در پاسخ به این سوال که اندازه گیری برون ده قلبی با چه آزمایشی امکان پذیر است گفت: با انجام اکوکاردیوگرافی میزان برون ده قلب اندازه گیری میشود این میزان در فرد با قلب سالم، عدد ۵۵ میباشد. EF در بیماریهای مختلف قلب میزان متفاوتی خواهد بود به طوری که بر اساس بیماری زمینهای و وضعیت سلامتی فرد، اظهار نظر توسط متخصص قلب صورت میگیرد.
استاد تمام دانشگاه بقیه الله در باره علل نارسایی قلب نیز گفت: زمینه ژنتیک، بیماریهای مادرزادی، بیماریهای دریچههای قلب، سکتههای قلبی و علل انسدادی عروق قلب از جمله علل نارسایی قلب محسوب میشوند. دکتر مشکانی گفت: کم خونیهای شدید، فشار خون بالا، بیماریهای اکتسابی مانند پرکاری درازمدت تیروئید نیز میتواند از علل نارسایی قلبی محسوب شود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال، آیا فرد مبتلا به نارسایی قلبی مشکلی را در خود احساس میکند یا خیر گفت: این احساس، به میزان علائم و شدت بیماری بستگی دارد. ایشان علائم نارسایی قلبی را شامل: خستگی زودرس، تنگی نفس، نامنظمی ضربان قلب، افزایش ضربان قلب، افزایش ضخامت عضله قلب، ادم در اندام ها، سیری زودرس و.. نام برد.
این متخصص قلب ادامه داد: یکی از تجهیزاتی که در تشخیص بیماریهای قلبی مورد استفاده قرار میگیرد، هولتر است که در دو نوع هولتر ضربان قلب و هولتر فشار خون، وضعیت ریتم ضربان قلب، نامنظمیهای ضربان قلب، بلوکهای قلبی و اندازه گیری فشار خون در زمانهای مختلف شبانه روز را نشان میدهد.
دکتر مشکانی کنترل صحیح رژیم غذایی و مصرف به موقع و صحیح داروها از ضروریات زندگی این بیماران عنوان کرد و افزود: در این بیماران مصرف نمک باعث جذب آب و مایعات بیشتر میشود (تجمع مایع در بدن) و با توجه به نارسایی قلب این افراد، فشار بیشتری بر قلب وارد میشود.