قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانی سرمایه گذاران از رکود اقتصادی و آسیب دیدن تقاضا برای سوخت، دو درصد سقوط کرد و به روند کاهشی روز گذشته ادامه داد.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با دو دلار و ۳۹ سنت معادل ۲.۳ درصد کاهش، به ۱۰۳ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت با دو دلار و ۲۴ سنت معادل دو درصد کاهش، به ۱۰۹ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز چهارشنبه حدود سه درصد ریزش کردند و به پایینترین حد از اواسط ماه مه عقب نشینی کردند.
سرمایه گذاران همچنان به ارزیابیهای خود ادامه می دهند تا ببینند چه حد باید نگرانی کشیده شدن اقتصاد جهان به سمت رکود در نتیجه اقدام بانکهای مرکزی در افزایش سریعتر نرخهای بهره و مهار تورم، باشند.
به گفته کازوهیکو سایتو، تحلیلگر ارشد شرکت فوجیتومی سکیوریتیز، بازارهای نفت تحت فشارهای کاهشی ماندهاند زیرا سرمایه گذاران نگرانند افزایش نرخهای بهره آمریکا، روند احیای اقتصادی را متوقف کرده و به تقاضا برای سوخت ضربه بیشتری بزند. صندوقهای سرمایه گذاری آمریکایی و اروپایی در آستانه پایان سه ماهه دوم، در حال فروش قراردادهایشان هستند که سرمایه گذاران را دلسرد است. قیمت وست تگزاس اینترمدیت ممکن است پیش از تعطیلات چهارم ژوییه آمریکا، به پایین ۱۰۰ دلار در هر بشکه سقوط کند.
در همین حال جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد: فدرال رزرو در تلاش برای مهندسی یک رکود به منظور توقف تورم نیست اما متعهد است رشد قیمتها را کنترل کند حتی اگر ریسک رکود اقتصادی را به همراه داشته باشد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از کنگره خواست تعلیق سه ماهه مالیات بنزین فدرال را تصویب کند تا به مبارزه با قیمتهای بالای بنزین در جایگاههای سوخت کمک کرده و از فشار روی مصرف کنندگان آمریکایی اندکی بکاهد.
مدیران هفت شرکت نفتی که از سوی کاخ سفید برای پایین بردن قیمتهای سوخت تحت فشار قرار گرفتهاند، قرار است روز جاری با رئیس جمهوری آمریکا دیدار کنند. بایدن از غولهای نفتی به دلیل سودهای کلانی که از افزایش قیمتها برده اند، علنا انتقاد کرده است اما صحبت مستقیم رئیس جمهور آمریکا با مدیران شرکتهای انرژی یا نمایندگان آنها، به ندرت اتفاق افتاده است.
آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته حدود ۵.۶ میلیون و ذخایر بنزین ۱.۲ میلیون بشکه افزایش پیدا کرده است در حالی که ذخایر سوختهای دیگر شامل دیزل و نفت کوره، حدود ۱.۷ میلیون بشکه کاهش یافته است. آمار دولتی نشان داد ظرفیت پالایش نفت آمریکا در سال ۲۰۲۱ برای دومین سال متوالی کاهش پیدا کرد و تعطیل ماندن تاسیسات پالایش، مانع از آن تولید بنزین و دیزل کافی شد.
بر اساس گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد آمار هفتگی ذخایر نفت که قرار بود روز پنجشنبه منتشر شود، به دلیل مشکلات سیستم، حداقل تا هفته آینده به تاخیر می افتد.