نرخ دلار باز هم عقب‏ نشینی کرد

دمای منفی ارز در نیمه زمستان

plusresetminus
دنياي اقتصاد : دمای دلار در نیمه زمستان، منفی گزارش شد. روز گذشته نرخ دلار با تداوم روند کاهشی خود، در میانه کانال ۲۷هزار تومان معامله شد. «چشم‌انداز مثبت از مذاکرات وین و اظهارنظرات مقامات»، «بهبود شرایط سیاستگذار ارزی در فضای بازار» و «احتمال شیوع بیشتر بیماری اُمیکرون و افت تقاضا» باعث شد روند قیمت دلار در روزهای اخیر کاهشی باشد.
دمای منفی ارز در نیمه زمستان

دلار برای گذر از هسته سخت ۲۷هزار تومانی نیاز به عوامل موثرتری دارد. آیا در روزهای آینده اخبار جدید و فضای مذاکرات باعث خواهد شد که دلار از هسته سخت عبور کند؟
  روند کاهشی دلار در روز‌های پایانی هفته نیز ادامه پیدا کرد. فضای هسته مرکزی بازار ارز همچنان در تب و تاب پیک ششم ویروس کرونا به سر می‌برد. حجم معاملات در گردش بازار آزاد ارز تهران تحت تاثیر زمزمه‌هایی از احتمال اجرای محدودیت‌های کرونایی در هفته آینده به میزان قابل توجهی کاهش یافت. بازیگران بازار ارز از کمبود تقاضا برای اسکناس آمریکایی در معاملات ارزی روز چهارشنبه سخن گفتند.
قیمت دلار در بازار ارز دیروز مجددا و برای چهارمین بار در دو هفته گذشته به سمت کف حمایتی 27 هزار و 500 تومانی حرکت کرد. تحلیلگران بازار ارز تهران از ادامه فشار سه وزنه سنگین کاهشی در جهت پایین نگه داشتن نرخ شاخص بازار ارز سخن گفتند. از سوی دیگر نیز فضای سیاسی رسانه‌های داخلی و خارجی همگی از بهبود شرایط مذاکرات و آمادگی طرفین برای امضای قراردادی برد-برد خبر دادند. دیروز چهارشنبه 13 بهمن قیمت دلار در بازار آزاد ارز تهران به ریزش خود ادامه داد. معامله‌گران ارزی بازار تهران که در روزهای میانی هفته جاری روند کاهشی جدیدی را برای قیمت دلار مشاهده کرده بودند، دیروز نیز در همان ساعات ابتدایی شروع بازار با کاهش قیمت 150 تومانی نسبت به نرخ روز سه‌شنبه مواجه شدند و معاملات دلاری خود را در سطح قیمتی 27 هزار و 600 تومان انجام دادند. این ریزش نرخ شاخص بازار ارز در ساعات میانی بازار دیروز باز هم اتفاق افتاد به صورتی که در حوالی ظهر چهارشنبه معامله‌گران از رقم‌هایی حوالی کف حمایتی محکم دلار یعنی رقم 27 هزار و 500 تومان نیز سخن می‌گفتند. که البته دلار در اواخر ساعات کاری دیروز نتوانست از این مرز حمایتی مهم عبور کند و در همان حوالی 27 هزار و 550 تا 27 هزار و 650 تومان معامله شد.برخی از تحلیلگران و کارشناسان بازار ارز تهران همان‌طور که در گزارش روز سه‌شنبه 12 بهمن اشاره شد، همچنان بر این باورند که سه وزنه کاهشی سنگین یعنی: فضای سیاست خارجی مثبت این روز‌ها، تاثیر همه‌گیری مجدد ویروس کرونا و افزایش قدرت نهاد‌های بازار‌ساز به‌دلیل افزایش ذخایر ارزی ناشی از معاملات نفتی، عوامل مهم در راستای آغاز روند کاهشی جدید دلار هستند. این افراد با در نظر گرفتن موارد مذکور همچنین معتقدند کمبود تقاضا در بازار ارز روز‌های گذشته فشار کاهشی نسبتا شدیدی را به معامله‌گران بازار تهران وارد کرده و درصورت ادامه پیدا کردن این کمبود تقاضا در معاملات ارزی ممکن است در روز‌های آتی شاهد از دست رفتن مرز حمایتی 27 هزار و 500 تومانی دلار نیز باشیم. تحلیلگران سیاسی-ارزی بازار تهران اما با اشاره به سیگنال مثبت قابل توجه منتشر شده از سوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در روز گذشته احتمال ریزش‌های هیجانی مجدد قیمت دلار در روز‌های آتی را بررسی کردند. طبق خبر مورد بحث محمود عباس‌زاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌‌خارجی مجلس شورای اسلامی ایران دیروز در رابطه با چگونگی روند مذاکرات هسته‌ای وین گفت: مجموعه قرائن و شواهد نشان می‌دهد شرایط برای یک توافق خوب و برد- برد آماده است، به شرط اینکه غربی‌‌ها هم حسن نیت و جدیت داشته باشند. این خبر که از حاشیه جلسه فوق‌العاده نمایندگان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس با علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات وین منتشر شد، احتمالات از حصول توافق جدید را در روز‌های پیش رو به میزان قابل توجهی افزایش داد. برخی از تحلیلگران بازار ارز تهران نیز با اشاره به کانال‌شکنی‌های هیجانی دلار در نتیجه اخبار مثبت مذاکرات هسته‌ای وین در دی ماه اذعان کردند در صورت انتشار خبر قطعی حصول توافق جدید بازار ارز تهران احتمالا با شوک کاهشی شدیدی مواجه شود. در نهایت قیمت دلار در انتهای ساعات کاری بازار دیروز با 150 تومان کاهش نسبت به نرخ روز سه‌شنبه و در سطح قیمتی 27 هزار و 600 تومان به کار خود پایان داد. قیمت هر قطعه سکه امامی نیز در معاملات دیروز با 65 هزار تومان کاهش نسبت به نرخ روز سه‌شنبه به رقم 12 میلیون و 190 هزار تومان رسید.
 
cafetala.com/vdcc.1qia2bqomla82.html
منبع : دنیای اقتصاد
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما