مهر در قالب گزارشی به شرح مهمترین اتفاقاتی که طی هفته چهارم آذر رخ داده پرداخته است که از جمله مهمترین آن میتوان به مصوبات اقتصادی دولت برای ساماندهی بازار سرمایه اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مهمترین اتفاق هفته چهارم آذر را میتوان در منتشر شدن جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ مشاهده کرد که در این گزارش به مروری مختصر بر این موضوع و سایر اخبار مهم هفته گذشته خواهیم پرداخت.
۱۰ مصوبه ستاد اقتصادی دولت برای ساماندهی بازار سرمایه تشریح شد
در هفته گذشته، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه نشست ستاد اقتصادی دولت با حضور در برنامه زنده تلویزیونی شبکه خبر مصوبات این ستاد در خصوص حمایت از بازار سرمایه را اعلام کرد. از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
_ مالیات شرکتهای تولیدی سال آینده ۵ درصد کاهش مییابد.
_ بانک مرکزی نرخ تسعیر ارز شرکتهای بورسی را ۹۰ درصد سامانه نیما در نظر بگیرد.
_ بانک مرکزی با سرمایه گذاری فعال در خرید اوراق، میانگین نرخ بازار بین بانکی را حداکثر ۲۰ درصد تنظیم میکند.
_ حقوق معدنیها افزایش نخواهد یافت.
رشد ۴.۱ درصدی کشور در ۶ ماه نخست سال
چندی پیش مرکز آمار ایران رشد اقتصادی ۶ ماهه نخست سال جاری را ۵.۹ درصد و رشد اقتصادی بدون نفت را ۴.۱ درصد اعلام کرد. طبق گزارش این سازمان محصول ناخالص داخلی GDP به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ به رقم ۳,۶۶۰ هزار میلیارد ریال با نفت و ۳,۱۳۶ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است.
در حالی که رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۳,۴۵۶ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۳,۰۱۲ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ۵,۹ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ۴,۱ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ دارد.
نتایج محاسبات حاکی از آن است که رشته فعالیتهای گروه کشاورزی ۴,۳- درصد، گروه صنایع و معادن ۹,۵ درصد شامل: استخراج نفت خام و گاز طبیعی ۱۸,۳، سایر معادن ۱,۹- صنعت ۳,۸، انرژی ۸,۲ و ساختمان ۷,۰ درصد و فعالیتهای گروه خدمات ۴,۸ درصد شامل زیر بخشهای عمده و خرده فروشی، فعالیتهای خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل و نقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیتهای مالی و بیمه، مستغلات، کرایه و خدمات کسب و کار و دامپزشکی، اداره امور عمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیتهای مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایر خدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی نسبت به ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۹ رشد داشته است.
تاریخ دقیق افزایش یارانهها تعیین نشده است
و اما خبر مهم آخر طی هفته گذشته به وزیر اقتصاد بر میگردد. احسان خاندوزی اظهار کرد: تاریخ دقیقی برای افزایش یارانهها تعیین نشده است. سخنگوی اقتصادی دولت افزود: در خصوص زمان تغییر یارانهها و افزایش میزان پرداخت یارانهها، هیچ تاریخ دقیقی تعیین نشده است.