با توجه به نزدیکشدن به اول مهر نیاز است مسئولین به صورت جدی موضوع واکسیناسیون دانشآموزان را پیگیری کنند تا سلامت دانشآموزان حفظ شود و آنها با خاطری آسوده در کلاسهای درس حاضر شوند.
بالاخره دانشآموزان واکسن بزنند یا خیر؟
روزنامه آفتاب یزد , 24 شهريور 1401 ساعت 19:12
با توجه به نزدیکشدن به اول مهر نیاز است مسئولین به صورت جدی موضوع واکسیناسیون دانشآموزان را پیگیری کنند تا سلامت دانشآموزان حفظ شود و آنها با خاطری آسوده در کلاسهای درس حاضر شوند.
روزنامه آفتاب یزد نوشت: «روز گذشته فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با تاکید بر اینکه همه دانشآموزان شش تا ۱۸ سال حتما واکسن کرونا را تزریق کنند، گفت:« با راهاندازی سامانهای در همه مدارس استان تهران وضعیت سلامتی دانشآموزان در دوران کرونا رصد خواهد شد.»
شرایط کنترلشده امروز کرونا در سطح جهان مدیون واکسنهای زیادی است که در طول این مدت استفاده شدهاند. در خصوص واکسیناسیون کودکان و نوجوانان نظرات مختلفی وجود دارد و عدهای از والدین تمایلی به انجام این کار ندارند ؛در صورتی که با بازگشایی مدارس امکان بیمارشدن دانشآموزان وجود دارد. از سوی دیگر به نظر میرسد مسئولین نیز دچار نوعی دوگانگی در این خصوص شدهاند؛ چرا که علیرغم تاکید فرمانده ستاد مقابله با کرونا در خصوص تزریق واکسن گروههای سنی شش تا ۱۸ سال، چندی پیش وزارت آموزشوپرورش اعلام کرد که تزریق واکسن کرونا برای دانشآموزان اجباری نیست.
عدهای علت عدم استقبال والدین دانشآموزان از تزریق واکسن برای این گروه سنی را محدودیت واکسنهای موجود میدانند و عده دیگر بر این اعتقاد هستند که نمیشود برای تزریق واکسن این گروه سنی اجبار در نظر گرفت. در هر صورت سلامت این گروه سنی نیز باید مانند سلامت سایر گروههای سنی حفظ شود و بازگشایی مدارس و حضور در کلاسها میتواند سلامت دانشآموزان واکسننزده را به خطر بیندازد. به نظر میرسد با توجه به نزدیکشدن به اول مهر نیاز است مسئولین به صورت جدی این موضوع را پیگیری کنند تا سلامت دانشآموزان حفظ شود و آنها با خاطری آسوده در کلاسهای درس حاضر شوند.
آموزشوپرورش: تزریق واکسن کرونا به دانشآموزان اجباری نیست
اواخر مردادماه امسال صادق ستاریفرد، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: «تزریق واکسن کرونا برای دانشآموزان در تمامی مقاطع تحصیلی اجباری نیست اما توصیه اکید ما بر تزریق واکسن است.»
او گفت: «ستاد ثبت نام دانشآموزان برای سال تحصیلی جدید، مصوبهای را برای اجباریبودن تزریق واکسن کرونا در میان دانشآموزان تصویب نکرده است».
ستاریفرد درباره احتمال اجباریشدن واکسن کرونا گفت: «تا به امروز که چیزی مشخص نیست اما در آینده شاید در این باره تصمیمگیری شود.»
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: «اجبار به واکسیناسیون و پیششرطبودن آن برای ثبت نام در حال حاضر فعلا برای هیچ پایه تحصیلی مطرح نیست و مشابه سنوات گذشته باید ثبت نامها انجام شود و اگر تغییری در شرایط به وجود آید، قطعا به صورت رسمی از سوی وزارت آموزش و پرورش اعلام خواهد شد..»
دانشآموزان حتما واکسن کرونا تزریق کنند
این در حالی است که فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با تاکید بر اینکه همه دانشآموزان شش تا ۱۸ سال حتما واکسن کرونا را تزریق کنند، گفت :با راهاندازی سامانهای در همه مدارس استان تهران وضعیت سلامتی دانشآموزان در دوران کرونا رصد خواهد شد.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران ،در پاسخ به این پرسش که «وضعیت واکسیناسیون دانشآموزان در سال تحصیلی جدید چگونه است؟» بیان داشت: برای واکسیناسیون در تهران با همکاری آموزش و پرورش دو مقطع را انتخاب کردیم که با میزبانی آموزش و پرورش استان و شهر تهران در دور اول رکورد خیلی خوبی به دست آمد؛ به طوری که در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در دوز اول به پوشش ۹۲.۵ درصد و در دوز دوم برای این گروه سنی به حدود ۸۴ درصد رسیدیم.
او ادامه داد: با توجه به اینکه پوشش خوبی صورت گرفت آمادگی کاملی داریم در زمان باقیمانده تا سال تحصیلی جدید در صورتی که آموزش و پرورش اعلام نیاز کند در استان تهران به سمتی برویم که پوشش کاملی برای کارکنان، معلمان و دانشآموزانی که به هر دلیلی با نقصان واکسیناسیون روبرو هستند اقداماتی انجام دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: خوشبختانه مطالعات جهانی هم همگی تاکید بر ایمن بودن و اثربخشی واکسیناسیون کووید-۱۹ در گروه سنی ۶ تا ۱۲ سال دارد.
زالی تصریح کرد: در تهران هنوز در گروه سنی ۶ تا ۱۲ سال مثل سایر نقاط کشور آمار نسبتا پایین است .با توجه به اینکه بخشی از دانشآموزان ما در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال قرار میگیرند از اولیا درخواست داریم برای انجام واکسیناسیون آنها اقدام کنند.
وی ابراز داشت :خوشبختانه منابع غنی جهانی امروز به صورت مستند و معتبر موجود است. بنابراین شاید اگر چند ماه قبل با ابهاماتی روبرو بودیم، امروز این ابهامات برطرف شده و واکسیناسیون گروه سنی ۶ تا ۱۲ سال را مجاز، معتبر، ایمن و کارا تلقی میکنند. بنابراین اگر به هر دلیلی دانشآموزی در این گروه سنی اقدام به واکسیناسیون نکرده است توصیه کارشناسی بنده این است که واکسیناسیون را انجام دهد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران متذکر شد: در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال پوشش مطلوبتری در دوز اول و دوم داشتیم اما در سنین ۶ تا ۱۲ سال نیاز به همکاری بیشتر والدین و اولیای مدارس داریم.
زالی خاطرنشان کرد: امسال با همکاری آموزش و پرورش در سطح استان تهران یک سامانه طراحی شده است و با اتصال به همه مدارس استان تهران تلاش داریم تا دانشآموزانی که با علائم سندرمیک مانند لرز، گلودرد و ... مواجه میشوند به سرعت به این سامانه متصل شده و با دخالت کارشناسان بهداشتی هر منطقه اقدامات لازم اجرا شود.
وی متذکر شد: آمادگی کامل داریم تا با همکاری با آموزش و پرورش استان و شهر تهران نسبت به پوشش واکسیناسیون دانشآموزان اقدام کرده و آموزش لازم را ارائه دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: برای اینکه فرایند این سامانه عملیاتی شود اعلام کردیم مدارس در استان تهران که حدود ۷۵۰۰ مدرسه است به این سامانه اتصال پیدا کنند تا در هر مدرسه که لازم باشد مراقبین و کارشناسان سلامت در مدرسه مورد نظر حضور پیدا کرده و مشاوره بهداشتی و پزشکی لازم را ارائه دهند.
زالی یادآور شد: نسبت به روزهای آغازین روز به روز اتصالات و همکاری بیشتری نسبت به متصل شدن مدارس استان تهران به این سامانه داریم؛ ضمن اینکه به بخشی از مدارس که هنوز به این سامانه متصل نشدند توصیه داریم اتصال پیدا کنند تا در صورت وجود مواردی بین دانشآموزان، اقدامات لازم صورت گیرد.
آموزش و پرورش در موضعی نیست که در مسائل پزشکی دخالت کند
بابک قرائیمقدم، پزشک و کارشناس ،در این باره به آفتاب یزد گفت:» به نظر من در این باره دوگانگیای نباید وجود داشته باشد. توصیه تمام پزشکان به طور قطع این است که افراد از ۶ تا ۱۸ سال همگی واکسن را تزریق کنند و بهتر این است که قبل از شروع مدارس دو دوز واکسن تزریق شود. الان که کمتر از یک هفته به شروع مدارس باقی مانده است. پیشنهاد میکنیم که دانشآموزان اگر تا به حال واکسن تزریق نکردهاند دوز اول را دریافت کنند تا در اوایل مهرماه بتوانند دوز دوم را نیز تزریق نمایند و کسانی که دوز اول را تزریق کردهاند دوز دوم واکسن را بزنند. بر اساس آمار اعلام شده حدود ۹۰ درصد از ۱۲ تا ۱۸ سالهها یک دوز واکسن را تزریق کردهاند و حدود ۸۰ درصد از این گروههای سنی هر دو دوز واکسن را دریافت کرده اند. آموزش و پرورش در موضعی نیست که در مسائل پزشکی دخالت کند و معمولا هم در این مسائل دخالت نمیکند. اما از سوی دیگر آموزش و پرورش نمیتواند این اجبار را بگذارد که حتما دانشآموزان واکسن تزریق کنند و این مورد در سایر کشورهای جهان هم وجود دارد. به خصوص که ما میدانیم که مردم روی گروه سنی خردسالان حساسیت بیشتری دارند. درست است که واکسن سینوفارم مورد تایید است و ایجادکننده عارضهای در این گروههای سنی نیست اما آموزش و پرورش نمیتواند مردم را مجبور کند که کودکانشان را واکسیناسیون کنند اما در عین حال وزارت بهداشت توصیه میکند که این گروه سنی قبل از شروع مدارس واکسن تزریق کنند.«
برای دوز بوستر این گروه سنی تصمیم قاطع گرفته شود
او ادامه داد:« اغلب پزشکان نیز همین توصیه و پیشنهاد را برای واکسیناسیون این گروه سنی دارند اما آموزش و پرورش نمیتواند به لحاظ اخلاقی این الزام را در نظر بگیرد. دولتها برای بزرگسالان یکسری الزامات در خصوص تزریق واکسن در نظر گرفتند ولی در مورد اطفال چنین کاری امکان پذیر نیست اما اکیدا توصیه میکنیم که این گروه حتما واکسن تزریق کنند. حتی ایرادی که به نظر من وجود دارد این است که برای دوز بوستر این گروههای سنی هنوز تصمیم قاطعی گرفته نشده است و این موضوع میتواند خطرآفرین باشد.
تقریبا حدود یک سال از تزریق آخرین دوز برخی از افراد این گروه سنی میگذرد و لذا حتما نیاز است که قبل از شروع مدارس دوز تقویتی برای این گروه تزریق شود. در حالی که هنوز در این باره تصمیمگیری نشده است و به نظر من باید ستاد مقابله با کرونا بررسی کند و اجازه تزریق دوز بوستر را برای دانشآموزان صادر کند. الان فقط با نامه و توصیهنامهای که پزشک فرد صادر میشود مراکز بهداشتی اجازه دارند به این گروه سنی واکسن بزنند. دانشآموزانی که واکسن نمیزنند هم خود را در معرض خطر قرار میدهند و هم برای سایر افراد ایجاد خطر میکنند. در کشور ما از واکسنهای موجود تنها واکسن سینوفارم اجازه استفاده در این گروه را دارد اما حتی اگر واکسنهای زیادی این اجازه را داشتند باز هم وزارت آموزش و پرورش نمیتوانست برای دانشآموزان اجبار در نظر بگیرد.»
انتهای پیام
کد مطلب: 4861