کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فشار فروش بازار طلا از کدام سو است؟

دنیای اقتصاد , 29 دی 1400 ساعت 13:44

 درحالی که طلا در روزهای گذشته معاملات خوبی داشت و تا محدوده ۱۸۲۰ دلار توانسته بود رشد کند، با فشار فروش مواجه شد و به ۱۸۱۸ دلار به ازای هر اونس کاهش یافت. بسیاری از کارشناسان معتقدند که فشار فروش ایجاد شده در ناحیه ۱۸۲۰ دلار از سوی صندوق‌های پوشش ریسک (Hedge Fund) به وجود آمده است.


در بازار رمزارزها، بیت‌کوین به ناحیه ۴۱ هزار دلار سقوط کرده است. حجم معاملات این بازار نیز روزبه‌روز درحال کاهش است. این عوامل در کنار هم نشان می‌دهند که شرایط بازار رمزارزها اصلا خوب نبوده و احتمال ریزش قیمت در کل بازار افزایش پیدا کرده است. اما درحالی که شرایط بازار رمزارزها چندان جالب نیست، به نظر می‌رسد حوزه مالیه غیرمتمرکز یا همان DeFi با اقبال سرمایه‌گذاران روبه‌رو شده است. از اواخر ماه دسامبر سال گذشته که زمزمه‌های افزایش نرخ بهره در آمریکا به گوش رسید، در سراسر بازارها فشار فروش شدیدی ایجاد شد. اکثر بازارها به علت تعطیلات پایان سال، توانستند برای مدتی از تاثیر اخبار منفی دور باشند، ولی بازار کریپتو با بیشترین فشار فروش مواجه شد. پس از آغاز معاملات در سال جدید، هرچند سیاست‌های فدرال رزرو مشخص‌تر و شرایط اُمیکرون هم واضح‌تر شده بود، ولی همچنان اخبار مربوط به نرخ بهره موجب شده بازارهای ریسکی مغلوب بازار اوراق قرضه آمریکا شوند.  در این میان صندوق‌های پوشش ریسک تلاش بیشتری داشتند تا دارایی‌های خود را به دارایی‌های کم‌ریسک‌تر تبدیل کنند. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که عمده فروش روزهای اخیر بازار طلا مربوط به صندوق‌های پوشش ریسک بوده است. با توجه به افزایش نرخ بهره و افزایش بازده اوراق قرضه و در عین حال کاهش ریسک آنها، تمایل نهادهای مالی این‌چنینی به این دسته از دارایی‌های مالی بیشتر شده است. از این رو ترجیح می‌دهند تا با فروش دارایی‌های ریسکی خود و حرکت به سمت بازارهای کم‌ریسک‌تر مانند اوراق، ریسک خود را کاهش دهند.  اما بازار طلا تنها جایی نیست که سرمایه‌گذاران در پی کاهش ریسک خود هستند.
در بازار رمزارزها نیز به‌نظر می‌رسد اقبال سرمایه‌گذاران نسبت به ابزار سرمایه‌گذاری کم‌ریسک‌تر این بازار بیشتر شده است. آمار منتشر شده حاکی از آن است که حجم سرمایه قفل شده در بخش دیفای درحال افزایش است. دیفای یا مالی غیرمتمرکز اصطلاحا به شاخه‌ای از حوزه مالی گفته می‌شود که امور این حوزه را بر بستر بلاک‌چین عملیاتی کرده است. بسیاری از امور مالی مانند سپرده‌گذاری، وام‌گیری، تبادل رمزارزها و حتی بیمه از اموری هستند که به کمک فناوری بلاک‌چین در حوزه مالی غیرمتمرکز اجرایی شده‌اند. از مزایای این حوزه می‌توان به غیر متمرکز بودن، خودکار شدن بسیاری از امور و شفافیت بالای مراحل انجام این امور اشاره کرد.  یکی از مهم‌ترین ارکان در بررسی وضعیت بازار دیفای، ارزیابی میزان سرمایه قفل شده در این حوزه است. میزان سرمایه قفل شده یا TVL (مخفف Total Value Locked) بیانگر این موضوع است که چه مقدار سرمایه در این حوزه وجود دارد.
آمار هفته‌های اخیر نشان می‌دهد درحالی که در شرایط روانی در بازار معاملات نقدی رمزارزها چندان جالب نیست، میزان سپرده‌ها و وام‌های رمزارزی در حال افزایش است.  در حوزه سپرده‌گذاری در رمزارزها، پروژه‌های بلاک‌چینی وجود دارند که با قبول سپرده به افراد سود پرداخت می‌کنند. در همین حین سپرده‌های دریافت شده را به دیگران وام می‌دهند تا سود سپرده سپرده‌گذاران را تامین کنند. این اتفاقات در فرآیندی کاملا شفاف رخ می‌دهد، بنابراین می‌توان مطمئن بود که سود عرضه شده از هیچ خلق نشده و تورم‌زا نیست.  طی تجربه‌ای مشابه در سال گذشته، پس از افزایش سرمایه قفل شده در دیفای، توکن‌های این حوزه هم رشد خوبی را تجربه کردند. اما نمی‌توان انتظار داشت که این الگو باز هم تکرار شود، چراکه صرفا یک بار رخ داده است. در حال حاضر شرایط بازار نشان می‌دهد که نسبت به مبادلات NFT هم دیدگاه مثبتی وجود دارد و مشخص نیست که آیا دیفای می‌تواند توجهات را به خود جلب کند یا خیر.  هنوز برای بیان این موضوع که روند بازارهای ریسکی در سال ۲۰۲۲ چگونه خواهد بود زود است؛ چراکه به نظر می‌رسد گرچه نرخ بهره تا یک درصد افزایش خواهد داشت، ولی با توجه به بالا بودن تورم، نرخ بهره واقعی منفی خواهد بود. این موضوع می‌تواند بخشی از سرمایه‌ها را به سمت بازارهای ریسکی‌تر حرکت دهد که در نتیجه می‌تواند روند تمامی بازارها را تغییر دهد.
 


کد مطلب: 2773

آدرس مطلب :
http://www.cafetala.com/news/2773/فشار-فروش-بازار-طلا-کدام-سو

کافه طلا
  http://www.cafetala.com